Stichting Ontmoetingspunt Willem van Oranje

Welkom bij de Stichting Ontmoetingspunt Willem van Oranje. De stichting is op 31 mei 2018 in Delft opgericht met het doel fondsen bijeen te brengen om in de openbare ruimte boven op de Willem van Oranje Spoortunnel een ontmoetingspunt te realiseren voor Delftenaren en bezoekers aan Delft in de vorm van een fontein.

Iconische ontmoetingsplek

Met het ondergronds verdubbelen van het op een viaduct gelegen spoortracé is de Willem van Oranjetunnel ontstaan. Bovenop de tunnel is een heel nieuw gebied ontstaan dat stapsgewijs ingevuld wordt. In het nieuwe gebied zijn nieuwe herkenningspunten nodig. Het kunstwerk van Richard de Vrijer zal als ontmoetingspunt gaan functioneren.

Doel is het creëren van een iconische ontmoetingsplaats, de kosten worden geraamd op 200.000 euro. De aannemerscombinatie Crommelijn die de spoortunnel heeft gebouwd betaalt een deel van de kosten, het restant proberen we via de stichting bij elkaar te brengen.

Het ontwerp

De fontein wordt voorzien van historische figuren die allemaal een relatie hebben met de stad Delft. Een mooi visitekaartje voor de stad en een plek waar je als bezoeker van de stad kunt bijkomen na een lange stadswandeling op weg naar huis. Er zijn veel historische figuren uit Delft die daar een plek zouden kunnen krijgen. Delft heeft immers veel belangrijke figuren in de geschiedenis voortgebracht. Het is ook goed om daar soms even bij stil te kunnen staan.